Sekcja kulinarna robi postępy

Dzisiaj w ramach zajęć kulinarnych z Panem Łukaszem – zupa grochowa oraz potrawa kuchni meksykańskiej i teksańskiej- chili con carne. Jakby ktoś chciał ugotować to podajemy przepis, bo potrawa zarąbista 🖒😍😍👍😎Oto przepis : 😁Mięso mielone dusimy z cebulą oraz papryką. Tak przygotowane mięso przerzucamy do garnka z uprzednio pokrojonymi pomidorami oraz passatą. Całość dusimy ok 30 minut. Fasolę czerwoną oraz kukurydzę wysypujemy na durszlak, płuczemy i na 5 minut przed podaniem potrawy dorzucamy do całości. Przyprawiamy solą, pieprzem, chili, kminek rzymskim mielonym. Podajemy z ryżem. Całość można posypać startym serem żółtym, siekaną natką kolendry lub pietruszki. SMACZNEGO 😁